Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

Drón helikopterek robot végtagokkal

2013.12.13. 07:00 Játék50

A Német Aerospace Center (DLR) mérnökei a drón helikopterek alá robotkart szereltek, hogy megkönnyítsék azokat a feladatokat, amiket az emberek számára nagy kihívást és veszélyeket rejtenek.

armed-drone.jpg

A jelenleg tesztelés alatt álló gépek 1,5 és 3 m közötti rotorátmérővel rendelkeznek de tervezik az ennél nagyobb gépeket is, amik már 10-15 m-es rotorátmérővel rendelkeznek.

A kísérletek nemrég kezdődtek, ezért még gyerekcipőben jár, a stabil repülés még csak álom. Ezt azért nehéz megoldani, mert a javítás közben, ha a robotkar mozog, a súlypont folyamatosan változik.

A helikopterekben fedélzeti kamera rendszert szereltek fel, aminek segítségével a felismeri a célpontot és megtudja állapítani a magasságát is. Ezen kívül fel van szerelve egy a munkacsoport által kifejlesztett repülőelektronikai rendszerrel is. Képessé teszik a helikoptereket, hogy összehangoltan, egyszerre többen is összetudjanak dolgozni, nagyobb tárgyakat együttes erővel emeljenek meg.

Amint ezt a stabilitási problémát sikerül orvosolni, a drónok megjelenhetnek a hétköznapokban. Elvégezhetőek velük a távvezetékek javítása, a tetőkön elhelyezett antennák szerelése, és még sok egyéb nehezen hozzáférhető helyen történő munkáknál.

Az alábbi videón megnézhetjük működés közben.

aerial_manip_concept_300.png

Aki szeretné kipróbálni a helikopter vezetés élményét látogasson el az oldalunkra. Itt ingyen és online lehet játszani.

Forrás: www.dlr.de

komment

Címkék: helikopter drón drón helikopter robot helikopter

süti beállítások módosítása