Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

Transformer Drone

2013.11.23. 08:00 Játék50

Olyan pilóta nélküli eszközök tervei szivárogtak ki, amik a most használatosoknál messze túl mutatnak, már ami a képességeiket illeti. Sandia National Laboratory által kifejlesztett intelligens rendszerek a robotika és a kibernetika lehetőségeit aknázza ki. Az új jármű képes repülni a levegőben, lemerülni a víz alá és a szárazföldön közlekedni, valamint az akadályokat képes átugrani.

A jármű a levegőben tudja megközelíteni a kiszemelt objektumot. Biztonságos távolságban a vízbe ereszkedik, ahol átalakul egy úszó tengeralattjáróvá. A partra már mint egy szárazföldi egység érkezik, ami kerekeken gurul tovább.

A jelenlegi technika nem teszi lehetővé, hogy olyan bevetéseket tervezzenek, ami magában foglalja, hogy különböző körülmények között tudják megközelíteni a célpontot.

A fejlesztő a Sandia Laboratórium, akik szerint ez egy érett koncepció, ami azt jelenti, hogy korlátozott tesztelések elkezdődhetnek.

Az alábbi videón megnézhetjük, hogy is képzelik ezt el:

Akit érdekel a robotika, és szeretne robotos játékokkal játszani, annak figyelmébe tudom ajánlani a robotos játékok oldalunkat, ahol több tucat, mindenféle robotos játékot találhat. A legújabb szerzeményünk a Robokill Trainer. Ebben egy űrállomást kell visszafoglalni a megvadult robotoktól.

20131123-dron-1.jpg

komment

Címkék: robotok dron autonom robot robot technika

süti beállítások módosítása