Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

Egy izgalmas repülőeszköz

2013.11.28. 08:00 Játék50

jetpack2.jpgAz új-zélandi fejlesztők által készített személyes jetpack a légi közlekedési felügyelettől megkapta a repülési engedélyt. A Martin Aircraft vezérigazgatója szerint ez egy jelentős mérföldkő a jetpack fejlesztésében, és azt reméli, hogy hamarosan elkezdhetik a jármű forgalmazását.

A jetpack Glenn Martin agyszüleménye, amit több mint 30 évvel ezelőtt álmodott meg. Az 1980-as években látott neki, hogy létrehozzon egy olyan repülő eszközt, amit a hétköznapi emberek iss használhatnak a mindennapjaikban, pilóta engedély nélkül is. A jetpack két hengerből áll, amiben a propellerek helyezkednek el, az ember pedig egy szénszálas keretben állhat. A pilóta a keretben állva két joystick segítségével irányíthatja a szerkezetet a levegőben.

A jetpack koncepciója elég egyszerű, viszont a biztonságos irányítás elsajátítása egy kis időt és tanulást igényes, de nem nehezebb, mint egy személyautó vezetése.

A gyártó cég egy speciális változatot is készít, amelyet a katonaság és a tűzoltóság használhat. Ezt a változatot 2014-ben szeretnék piacra dobni. Az egyszerűbb modelleket, amit a nagyközönségnek szánnak, 2015-től szeretnék árulni.

A tervezett ára $150-200,000, ami a későbbiek folyamán jelentősen csökkenhet.

Akit érdekel a repülés, még ha csak virtuálisan is, annak a figyelmébe ajánlom a repülős játékok oldalt, ahol rengeteg jobbnál-jobb repülős játék között válogathat.

jetpack3.jpg

jetpack1.jpg

Forrás: discovery.com

komment

Címkék: jetpack repülő eszköz egyszemélyes repülés

süti beállítások módosítása