Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

Nano helikopter

2013.11.26. 08:00 Játék50

A pilóta nélkül légi járművek egyre nagyobb szerepet kapnak a hadviselésben. Több órán keresztül képesek a levegőben maradni és ott megfigyelni a célpontot anélkül, hogy a katona élete veszélyben lenne.

A drón technológiát folyamatosan fejlesztik, és egyre jobban a katonák fegyvertárába illeszkedik. A Black Hornet Nano Unmanned Air Vehicle egy mindössze 10 x 2,5 cm nagyságú és 16 g súlyú mini helikopter. Ebben a szerkezetben egy motor, akkumulátor és egy kamera kapott helyet.

A helikoptert egy Norvég cég készíti és a brit hadseregben rendszeresítették. A katonák zsebében is elfér az eszköz és bevetés, vagy járőrözés közben bármikor bevethető, hogy megvédje a katonák életét a meglepetésektől. A mini helikoptert egy irányító egységgel közvetlenül irányíthatják, előre lehet programozni GPS koordinátákat megadva.

A Black Hornet 30 percig képes a levegőben maradni, és 35 km/h sebességgel képes repülni. A méretei miatt, szinte észrevétlen maradhat az ellenség előtt. Az akkumulátor feltöltése pedig rövid idő alatt megoldható. Jelentős előnye, hogy a drónt a katona magával viheti bárhova, akár többet is egyszerre, mert nem képvisel jelentős súlytöbbletet.

A kis helikoptert már 2012 óta használják nagy eredményességgel Afganisztánban, és már sok katona életét mentette meg az váratlan ellenséges tűztől.

Akit érdekelnek a helikopterek, azoknak tudom ajánlani az online helikopteres játékokat. Itt több tucat izgalmas és szórakoztató helikopteres játékból lehet válogatni.

 

black_hornet_03-580x346.jpg

black_hornet_02-580x387.jpg

Forrás: geek.com

komment

Címkék: helikopter katonák drón nano helikopter Black Hornet

süti beállítások módosítása