Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

Futurisztikus katonai sisak

2013.11.19. 08:00 Játék50

20131119-sisak-2.jpg

Az amerikai hadsereg egy sci-fi be illő, a videó játékok világát idéző sisakot tesztel, ami nagyon hasonlít a Halo játékokban láthatókra.

Eredet i nevén Helmet Electronics and Display System-Upgradeable Protection – ismertebb nevén fejvédő – úgy néz ki, mint csillagközi háborúból hozták volna át. Persze azért a valóság egy kicsit más.

Az új fejvédő a hagyományos sisakok funkcióján kívül védik az arcot, a szemet és a hallást. Ellen áll a 9 mm-es lövedéknek, ezáltal jelentősen tudja csökkenteni a sérülések súlyosságát. Tartalmazz egy napellenző rostélyt is, ami egyben a szemvédő is.

A plexi belsejére kivetítő technikával térképeket, célpontokat, egészségügyi adatokat jelenítenek meg. Igaz nincsenek pontos adatok, de hírforrások szerint a Google Glass típusú technológiát is használnak.

A sisakban integrálva van egy Android okostelefon, ami többek között gondoskodik a megfelelő kommunikációról is. A fejvédő bélése a legkomolyabb előírások szerint készült, ezért nagy mértékben képes csökkenteni az agyi traumás sérüléseket.

A sisak kipróbálását négy éves kutató és fejlesztő munka előzte meg. Az elvégzett elemzések szerint a sérült katonák 72% fejsérülést szenvedett, ami ezzel a sisakkal elkerülhető lett volna, vagy legalább a sérülések mértékét jelentősen csökkentette volna.

Amennyiben a tesztek meggyőzik az amerikai haderőt, a jövőben a katonáknak az alapfelszerelésükhöz fog tartozni.

Amennyiben szeretne háborúzni, lövöldözni mindenféle negatív következmények nélkül, látogassa meg az oldalunkat, ahol több tucat érdekes és izgalmas lövöldözős játék közül lehet válogatni.

20131119-sisak-1.jpg

kitup.military.com alapján

komment

Címkék: katonai ingyenes játék fejvédő lövöldözős játék

süti beállítások módosítása