Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

Űrkatasztrófák

2013.11.21. 08:00 Játék50

20131121-gravity-1.jpg

A mozikban nagy sikerrel fut a Gravitáció című film, amiben a főszereplő űrhajósok balesetet szenvednek, és a túlélésük a tét. A film adta az ötletet, hogy néhány a valóságban megtörtént űrbalesetet mutassak be.

Első: Az első halálos baleset 1967-ben, a Szojuz 1 űrhajó visszatérő kapszulájával történt. Vlagyimir Komarov űrhajós vesztette az életét. Valószínűleg a visszatérő kabin hibás volt, ez okozta a balesetet.

Második: Eddig az első eset, ami a világűrben történt, 1971 ben, a Szojuz 11 legénységével. Az űrhajósok: Georgi Dobrovolski, Viktor Patsayev, Vladislav Volkov.

Az űrhajó látszólag minden gond nélkül érkezett az űrállomásra. Amikor a zsilipeke kinyitották, látták meg, hogy az asztronauták a székükben ülnek mozdulatlanul. A vizsgálat kimutatta, hogy a szellőztető berendezés hibája okozta balesetet.

Harmadik: A Challenger katasztrófa. 1986-ban történ és hét űrhajós vesztette az életét a küldetés közben. A tragédiát egy tömítés hibája okozta, már az indulást követőn. A baleset miatt a kilövéseket 1988-ig felfüggesztették.

Negyedik: Columbia katasztrófa. Az űrsikló a Földre való visszatérés közben semmisült meg a legénységgel együtt. Itt szintén heten vesztették az életüket. A baleset a hővédő pajzs rongálódása okozta.

Persze ezeken kívül is voltak balesetek, igaz nem minden esetben követeltek halálos áldozatokat. Voltak események, amik nem okoztak balesetet, csak érdekességek. Ilyen amikor 1969-ben villám csapot kétszer is egy űrhajóba, vagy 1965-ben rossz helyen történt a landolás és az éjszakát a vadonban kellett tölteniük az űrhajósoknak.

Talán a legérdekesebb katasztrófa, ami soha nem történt meg mert sikerült elhárítani az Apollo 13 története. Ezt filmben is feldolgozták.

Az űrhajós játékok oldalon az ilyen és ehhez hasonló katasztrófák egészen biztosan ki vannak zárva. Itt mindenki, aki szereti az ilyen témájú játékokat kikapcsolódhat és jól szórakozhat. Az új játékok közül az Ismeretlen szektor 3D ajánlom figyelmükbe, ami egy igazán érdekes és izgalmas űrhajós lövöldözős játék.

20131121-gravity-4.jpg

20131121-gravity-3.jpg

20131121-gravity-2.jpg

 

komment

Címkék: űrhajósok űrhajók gravity katasztrófák Gravitáció

süti beállítások módosítása