Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

Miért olyan népszerűek a Super Mario játékok?

2013.10.29. 08:00 Játék50

Ha megnézzük a népszerűségi adatokat a számítógépes játékoknál, akkor feltűnhet, hogy a Mario játékok 20 év után is a legnépszerűbbek egyike. Ez az aranyos karakter, a vízvezeték szerelő minden bizonnyal sokunk szívét megragadja. A Mario játékok uralják a top listákat, mert mindig képesek megújulni, a kor követelményeihez és igényeihez igazodni.

Mario a megjelenése óta több mint 200 -féle játékban jelent meg a világban. Ez mutatja, hogy mennyire népszerű figura. A játék, amiben először volt látható a Nintendo Donkey Kong volt, ami 1981-ben jelent meg, de ebben még nem kapta meg a főszerepet.

Ezt követően jelent meg az önálló játék a Super Mario Bros. Mai rögtön hatalmas népszerűségnek örvendett.

Eleinte platform játék volt. Aztán folyamatosan jelent meg mindenhol amivel játszani lehet. Jelenleg a Super Mario játékokkal versenyezhetünk, sportolhatunk, harcolhatunk, mindenféle rejtvényt oldhatunk meg, és vannak szerepjátékok is. Mindenféle műfajban megtalálhatjuk a kedvenc főhősünket és ennek is köszönheti a töretlen népszerűségét.

Egy rövid áttekintés:

Mario egy videojáték karakter, amit Shigeru Miyamato, egy japán tervező álmodott meg. Ő adta Marionak az olasz és amerikai örökséget. Szakmája, vízvezeték szerelő. Alacsony és kövérkés. Egy elvarázsolt világban, a Csiperke Királyságban él. A játékokban a fő ellenség Bowser, aki elrabolta Mario szerelmét, Peach Hercegnőt. Bowser mindenáron át akarja venni a hatalmat a királyság felett.

A legismertebb játék a Super Mario Bros, ezzel vált világhírűvé. A további játékok, mint a Mario Kart, Paper Mario és a Mario Time Machine ezek után már szinte minden háztartásban megtalálhatóak voltak a rajongók körében.

Mario meghódította a TV-t, készült vele film és képregény is. Az árukon megjelent a karakter, mint a pólókon, játékok formájában, tollak, könyvek és még sok egyéb mindenen. A játékkonzolról kitört és az élet minden területét meghódította.

Ez az oka annak, hogy még a mai napig is ilyen népszerűek ezek a játékok. A Marios játékok egy etalont állítottak fel a játékvilágban. A világ minden táján készítenek már ilyen játékokat. Izgalmasak és egyszerűek éppen ezért tökéletes kikapcsolódást nyújtanak.

A Super Mario játékok oldalunkon igyekeztünk összeválogatni a legnépszerűbb játékokat. Az oldal tartalmát folyamatosan bővítjük, ezért érdemes gyakran visszalátogatni. Remélem hamarosan találkozunk!

 




komment

Címkék: online játék flash játék ingyenes játék Super Mario Marios játékok Super Mario játékok

süti beállítások módosítása