Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

Aszteroida védelmi terv?

2013.11.29. 08:00 Játék50

asteroid_impact3.jpg

Tömérdek veszélyes szikla található a világűrben, amik potenciális veszélyt jelentenek a Földre. Kinek a feladata, hogy a katasztrófa ne történjen meg? Gyakorlatilag senkié sem. Egyes űrhajósok és tudósok azon dolgoznak, hogy az ENSZ dolgozzon ki egy aszteroida védelmi tervet.

Amikor Cseljabinszkban felrobbant az aszteroida, nem volt semmiféle figyelmeztetés. Még az volt a szerencse, hogy az objektum csak néhány méteres volt, így jelentős kárt nem okozott. Az Association of Space Explorers (ASE) arra szeretné rávenni az ENSZ-t, hogy hozzanak létre egy nemzetközi aszteroida figyelmeztető csoportot, amit a tagállamok koordinálnak.

A terv szerint minden tagállam megbíz egy, vagy több ügynökséget akik kutatják annak a módját, hogy miképpen lehet eltéríteni a pályájukról és időben észlelni az esetlegesen közeledő objektumokat. Azt mondják, hogy a Föld-közeli kisbolygók 1%-át ismerjük.

A Cseljabinszkban becsapódott űrkőzet egyáltalán nem volt kimutatható. Az ENSZ képes lehet koordinálni egy olyan technológia kifejlesztését, ami lehetővé teszi az észlelést és eltérítést . Esetlegesen a következő nagy objektumot már időben észlelhetik és képesek lesznek valamilyen módon megváltoztatni a pályáját, hogy az ne csapódjon be a Földbe.

Szeretne a világűrben bóklászni, csatázni? Nézze meg a z űrhajós játékok oldalunkat!

asteroid_impact-590x330.jpg

asteroid_impact2.jpg

Forrás: discovery.com

komment

Címkék: űrkutatás asteroida aszteroida elhárítás aszteroida kutatás

süti beállítások módosítása