Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

Mafia

2015.05.29. 10:00 Játék50

A Mafia 2002-ben jelent meg, de korszakalkotó játéknak is lehet nevezni és szerintem még talán ma is megállja helyét.

Mafia

A Mafia 2002-ben jelent meg, de korszakalkotó játéknak is lehet nevezni és szerintem még talán ma is megállja helyét. A maga idejében hatalmas játéknak számított, több mint húsz elismerést tudhat a magáénak, de lehet, hogy a mai szemnek már kevésnek tűnnek az ott alkalmazott grafikai megoldások. Mindezek ellenére, azért mindenképpen érdemes beszerezni és kipróbálni.

MafiaA történet főhőse, Tommy, aki Lost Heaven városában taxizik. Egy szép napon megmenti a Mafia embereit, akik felajánlják neki, hogy dolgozzon a családnak. Biztatás képen, egy köteg bankjegyet is a kezébe nyomnak, aminek Tommy nem tud ellentmondani. 
A játék nagy erőssége, hogy az egész egy szálra van felfűzve, szinte olyan érzése van a játékosnak, mintha egy filmbe csöppent volna.

Minden feladatot, személyesen a Don ad ki részünkre, amit rövid kisfilmben tudat velünk. A városban Don Salieri a főnök, de van egy ellenlábasa is, aki szeretné átvenni a helyét, amit érthető okokból a főnökünk nem szívesen tenne meg. Ebből adódóan Tonny-nak rengeteg kalandban és küldetésben lesz része, amiben a játékos részt vehet. Arra azonban ne számítson senki, hogy a játék végére mi leszünk a Mafia fő embere, ez a játék nem erről szól.
Minden feladatnak neki kell készülni. Az autót fel kell készíteni a küldetésnek megfelelően, amiben Ralphy, az autószerelő lesz a segítségünkre, valamint fegyverekre is szükség lesz, amit Vincenzotól kapunk meg.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a játékban rengeteg autó áll a rendelkezésünkre, amiket mi tudunk beszerezni, persze nem az autószalonból, hanem az életvitelünknek megfelelően ellopva. A tudást, hogy feltörjük a kiszemelt járgányt, Ralphy-tól kapjuk meg, de nem egyszerre. Ahogy haladunk előre a játékban, úgy tudunk egyre jobb és jobb autókat begyűjteni és használni. Persze az elején ebben a játékban is, jellemzően csak a gyengébb járműveket tudjuk használni, ami sokszor komoly nehézségek elé állíthat. Az autóknak más a menettulajdonságuk és egy modellnek több változatát is megtaláljuk a játékban.
Előfordulhat, hogy a jármű bevetés közben megy tönkre. Ilyenkor több lehetőség is kínálkozik számunkra. Folytathatjuk az utunkat gyalog, bár ez nem a legésszerűbb megoldás. Szerezhetünk másik autót, vagy tömegközlekedünk. A játék az 1920-as években játszódik és akkortájt az USA-ban a legelterjedtebb járművek a villamos és a magasvasút volt. A Mafia játékban mind a kettőt szabadon lehet használni. Bár, szerintem nem ez lesz a jellemző.

Ha érdekel, olvasd végig az írást itt.

Címkék: The Game Mafia PC játék Játékismertető Lost Heaven Don Salieri