Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

Vízilények ihlette robotok

2013.12.12. 07:00 Játék50

Teknősbéka

teknos-robot.jpg

A gyors és mozgékony Naro-Tartaruga egy teknőst mintáz meg. Képes érzékelni a tenger mélyén a nyomást, hőmérsékletet, a víz áramlását. A beépített GPS segítségével tud navigálni a víz alatt. Méretei igazán lenyűgözőek, hiszen 3,3 méter hosszú és 165 kg.

Polip

polip-robot.jpg

Puha karok és mesterséges izmok. A működő verziót ezek jellemzik, amit a londoni Science Múzeumban mutattak be tavaly ősszel. Egy nap hatalmas robot polip karok ragadhatják meg a vízben a bajba került embereket.

Szalamandra

szalamandra-robot.jpg

A robot egy szalamandra neutrális hálózata mintája alapján készült Svájcban. A kutatások 2007-ben kezdődtek. Tavaly tavasszal mutatták be a második generációs robotot A Biorobotics Laboratórium munkatársai. Képes járni és úszni és kisértetien hasonlít a mozgása egy valódi szalamandrára. A szabadtéri bemutatón a robot szalamandra a partról a vízbe ment és ott együtt úszott a hattyúkkal.

Medúza

meduza-robot.jpg

Hatékony energiafelhasználásának köszönhetően az önálló robot figyelemmel kísérheti az óceánokban zajló eseményeket folyamatosan.

A Virginia Tech College of Engineereing mérnökei márciusban mutatták be a működő képes modellt, amit szilikonnal borítottak be, a súlya kb. 80kg. A prototípust Cyro-nak nevezték el.

Ponty

ponty-robot.jpg

A ponty szerű robot a tenger alatti gázvezetékek szivárgásainak a felkutatására és a kommunikációs kábelek lefektetésében képes közreműködni.

A National University of Singapore mérnökei alkották meg ezt a pontyok tulajdonságait magán viselő robotot. Rugalmas uszonyok és belső ballasztrendszer teszi lehetővé a rugalmas alkalmazását.

Cápa

capa-robot.jpg

A cápa szerű robotot a cápák tanulmányozása érdekében hozták létre. A kaliforniai partoknál már használják, , folyamatosan nyomon tudják követni a cápák mozgását közvetlen közelről,

Rája

manta-bot.jpg

A szilikon szárnyainak köszönhetően, ez a robot úgy mozog a víz alatt, mint egy igazi rája. Az UCLA kutatói által kifejlesztett „Mantabot” biológiai inspiráció által megalkotott izmok segítségével tud mozogni a tengerekben.

Aki még több robotra kíváncsi, látogassa meg az oldalunkat, ahol rengeteg robotos játékot találhat.

Forrás: news.discovery.com

komment

Címkék: robot vízalatti robotok

süti beállítások módosítása