Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

EA SPORTS FIFA 15

2014.10.26. 07:00 Játék50

Nemrégiben jelent meg Európában is a FIFA 15 játék Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. Lássuk mit írnak róla a hivatalos honlapon:

"Az EA SPORTS FIFA 15 teljes körű magyar honosítással jelenik meg az Xbox 360 és PlayStation 3 platformokon.

FIFA 15 káprázatos részletességgel kelti életre a labdarúgást, hogy minden eddiginél jobban átélhesd a sport hangulatát. Figyeld a játékosokat hangosan biztató, izgatott szurkolókat, és hallgasd a kommentátorokat, akik elmagyarázzák a játékkal kapcsolatos tudnivalókat a dinamikus meccsprezentáció keretében. Ez az első alkalom, hogy a pályán lévő 22 játékost érzelmi intelligenciakapcsolja össze egymással – a játékosok most már kontextusfüggően reagálnak az ellenfelek és csapattársak mozdulataira, a mérkőzés narratívája szempontjából relatív módon. Az új generációs vizuális technológia révén a játékosok élő pályákon űzhetik a sportot, amelyen a gyep a meccs előrehaladásával fokozatosan sérül és kopik. A valósághű játékosvizualizációnak köszönhetően a vékony és sportos játékosok hűek valóvilágbeli megjelenésükhöz. Ajátékosirányítás növeli a játékosok mozgásának reakciókészségét, a sportolóknak karakteresebb és fokozottabb irányítást nyújt a labda kezeléséhez, és a négyszemközti küzdelmeket minden eddiginél kielégítőbb élménnyé varázsolja.  A labdarúgás a föld legdrámaibb eseménye; a FIFA 15 a középpontba állítja a játékosokat, hogy átélhessék a világ legnagyszerűbb sportágának minden érzelmét és izgalmát.

TERMÉKJELLEMZŐK

Érzelmek és izgalom

  • Érzelmi intelligencia– Ez az első alkalom, hogy a pályán lévő 22 játékos érzelmi állapotát mind lemodellezi a játék; ezáltal a FIFA 15 felhasználói első kézből tapasztalhatják meg a világ legjobb futballjátékosainak viselkedését és személyiségét a mérkőzés közben. A sportolók képesek bizonyos szituációk felismerésére, amik érzelmi reakciót váltanak ki belőlük, és a játék kontextusától függően természetes módon reagálnak a körülményekre. Ha például az egyik ellenfél folyamatosan szabálytalankodik valamelyik játékossal szemben, akkor a kihívás súlyosságától és a verseny kontextusától függően a játékos szembesítheti az ellenfelet. A játékosok hitelesen, új reakciókkal viseltetnek a döntések, a rossz szerelések, az elszalasztott lehetőségek, a gólok és a játék más sarkalatos pillanatai iránt. Több mint 600 lehetséges érzelmi reakció merülhet fel a játék ideje alatt. 
  • Dinamikus meccsprezentáció – A mérkőzés napja minden eddiginél dinamikusabb és élénkebb érzetet kelt. Könnyű elmerülni a meccs akciódús eseményeiben, és a játék soha nem zökkent ki a pillanat varázsából. A régióspecifikus viselkedéseknek köszönhetően a szurkolók most már a klubtól, a ligától, az országtól és a földrésztől függően máshogy biztatják a csapatokat. A szurkolók máshogy viselkednek a liverpooli Anfield Stadionban, mint a Buenos Aires-i La Bombonerában. A kommentátorok említést tesznek a szurkolók viselkedéséről például a Lech Poznań-drukkerek koreográfiája vagy a klubindulók felcsendülése esetén.  Az új kispadreakcióknak, a 10 játékos közös gólünnepléseinek, a labdaszedők animációjának, valamint a kontextusfüggő kommentárnak köszönhetően a FIFA 15-ben minden meccs egyedi sztorivá válik.

Páratlan intelligencia

  • Új generációs kapus – A FIFA 15-ben újraírt kapusok találhatók, eleget téve a FIFA-rajongók leginkább visszatérő játékmenet-fejlesztési kérésének. Az új kapusok most már a valódi párjaikhoz hasonló kinézettel, mozgással és gondolkodásmóddal rendelkeznek. Az új intelligenciarendszer révén a kapusok jobban képesek a lövések és passzok megjósolására, ráadásul számos új védési animációt kaptak. A kapusok gördülékenyen és reakciókészen mozognak. A kapusokkal kapcsolatos legfontosabb innovációk közé tartoznak az alábbiak:

Kapusreakciók – A játék most már a kapusok esetén is figyelembe veszi a lendület fizikai törvényeit. Az új mozgási és intelligenciarendszerrel, valamint új védésianimáció-technológiával ellátott kapusok képesek a játékszituációk felismerésére és megfelelő reakciót tudnak adni rájuk. Ha például egy kapus rossz irányba kezd el szaladni, mostantól képes reagálni a megváltozott röptű labdára úgy, hogy az utolsó pillanatban hátranyújtja a karját vagy kinyújtja a lábát. A FIFA 15-ben mozgékony és élethű kapusok kapnak helyet, akik egy pillanat alatt meg tudják változtatni a mozgásukat, és az adott helyzetre reagálva tudnak védeni. A kapusok lendületét a támadó játékos is kihasználhatja, amennyiben felismeri a kapus mozgását, és szándékosan félrevezeti őt a rúgással, aki ezáltal rossz irányba indul meg.  

Kapusok mesterséges intelligenciája – A FIFA 15 kapusai minden eddiginél nagyobb figyelemmel és intelligensebben képesek a területük megvédésére. Jobb döntéseket képesek hozni négyszemközti szituációkban, valamint a beadások, a szögletrúgások, illetve a büntetőterület felé irányuló szöktetések és átadások lekövetése során. Ahogy közeledik a labda a kapu felé, a kapusok most már képesek felismerni a szituációkat, ezért változatosabb mozdulatokat produkálnak a csavart és ívelt lövések, illetve a légmozgás által befolyásolt labda esetén

Új góllehetőségek – A FIFA 15 új szintre emeli a kapusok, valamint a nehezen kezelhető rúgásokra adott kapusreakciók élethűségét. A kapusok immáron nem ragadnak magukhoz minden olyan labdát, amihez képesek hozzáérni, hanem most már „áteresztő jellegűek”. Ez azt jelenti, hogy a FIFA 15-ben a játékosok realisztikus lepattanásokkal és ujjról való lecsúszásokkal találkozhatnak. A játékosok akár kötényt is adhatnak a kapusnak.     

  • Csapatmenedzselés – A FIFA 15-ben a játékosok teljesen új módszerekkel menedzselhetik kereteiket és csapatfelállásaikat több módban is, beleértve a Karrier módot. Klubonként akár hat csapatfelállást is személyre szabhatsz, így egyszerűen stratégiát válthatsz az ellenféltől függően, illetve a változó taktikának vagy a keret állapotának megfelelően. A teljesen új kezelőfelületen könnyebben kezelhetők a klub különböző tényezői, beleértve az alábbiakat:

Utasítások – Mind a 10 játékosposztra kioszthatók játékosutasítások (a kapusra nem), így minden eddiginél személyesebbé tehető a játék menete. Mindegyik poszthoz többféle utasítás tartozik, a védekező elhelyezkedéstől és mentalitástól kezdve a futási és támadó mentalitásig. A FIFA 15-játékosok hat keretet is létrehozhatnak, így bármilyen szituációra vagy közelgő mérkőzésre megfelelően tudnak reagálni.   

Formációk – Könnyedén előre beállíthatók az egyéni keretek formációi, és kiválasztható a következő ellenféllel szemben leginkább hatásos felállás.

Szerepkörök – Mindegyik keretben beállítható az egyes csapattagok szerepköre, így például megadható, hogy kik legyenek a pontrúgások és büntetőrúgások végrehajtói, illetve hogy melyik focista viselje a csapatkapitányi karszalagot. 

Taktika – Ötféle különböző lehetőség közül kiválaszthatod és előre beállíthatod az előnyben részesített csapattaktikát az egyes csapatfelállásaid számára. Sőt, akár egyéni taktikát is rendelhetsz a felállásaidhoz.  

  • Csapattaktika – A csapatok tisztában vannak a játék kontextusának részleteivel, és a szituációnak megfelelően dinamikusan változtatnak a bevetett taktikán. Ha például az ellenfél csapata egy góllal vezet a 88. percben, előfordulhat, hogy az időhúzás érdekében a sarok közelében tartják a labdát. A végeredmény az, hogy az ellenfelek sokkal emberszerűbbek: több kockázatot vállalnak, amikor ponthátrányban vannak, ám visszafogottabban viselkednek, amikor vezetnek. A busz leparkolása, a zsúfolt büntetőterületi kavalkád kialakítása, valamint az időhúzás csupán néhány a FIFA 15-ben felismerhető csapattaktikák körül. 

Lenyűgöző vizuális megjelenés

  • Valósághű játékosvizualizáció – A FIFA 15 fejlesztőcsapata megalkotta az új generációs futballjátékost, biztosítva, hogy a játékosok hűek legyenek a valóvilágbeli fizikai megjelenésükhöz. A fizikán alapuló renderelést alkalmazó, vadonatúj megvilágítási rendszer megváltoztatja a játékosok megjelenését, és lehetővé teszi, hogy a játékosok arca olyan részletgazdagsággal legyen látható, mint korábban soha. A sportolók testére vonatkozó új riggingnek és az új karaktermodelleknek köszönhetően a játékosok erősebbnek és sportosabbnak tűnnek, a mezek pedig élethűbben mozognak, és reagálnak a környezetre, ugyanis a játék előrehaladtával egyre koszosabbá válnak a sártól és a fűtől.
  • Élő pálya – A pályák teljesen megújultak.A pálya gyepén láthatók a becsúszó szerelések és a cipők nyomai, a játékfelület pedig a meccs előrehaladtával egyre rosszabb állapotban lesz – akárcsak a való életben. Esőben vagy nyirkos időben a pályán sár és törmelékek jelennek meg. A szögletzászlók fizikai reakciói, a kapufák és keresztlécek megremegése, valamint a LED-alapú animált reklámtáblák csupán néhány azon részletek közül, amelyek megelevenítik FIFA 15 játékot.   

Játékosirányítás

  • Mozgékonyság és irányítás – A FIFA 15 új szintre emeli a játékosok mozgásának reakciókészségét és irányíthatóságát. A futás közbeni labdavezetési funkció révén a játékosok jobban irányításuk alatt tarthatják a labdát sprint közben és a közeli érintkezési szituációkban, ezáltal karakteresebbé téve a világ legfelismerhetőbb focistáit. Leo Messi úgy mozog és vezeti a labdát, akárcsak a való életben. A megújított biomechanika révén a játékosok reakciói és mozdulatai figyelembe veszik a testegyensúlyukat, és a labda birtokában szorosabb irányíthatóságot tanúsítanak. A lassú mozgást precízebb lépések és megfordulások jellemzik, míg a nagy tempójú történésekkor közelebbi irányítás tapasztalható; ezáltal a rajongók jobb irányítási lehetőségeket és fokozott mozgékonyságot tapasztalhatnak a játékosok vezérlése során.  
  • Négyszemközti küzdelmek – A FIFA 15-ben az ellenféltől való labdaelvétel kielégítőbb és fizikaibb élmény, mint valaha.A játékosok most már az egész testükkel védhetnek a labda megszerzése és megőrzése érdekében. A labdabirtoklás közben érkező szerelések esetén jutalmazza a játék a jól kivitelezett védést, és ilyenkor segít a játékosnak abban, hogy a lábához közel tartsa a labdát, amikor megpróbálják kicselezni. A váll-lökések, a szerelési/taszigálási mechanika, valamint a nagy esések fizikája révén a felhasználók átélhetik a küzdelem minden mozzanatát; ráadásul a mezek meghúzása is láthatóvá válik az új karaktervizualizációnak és a továbbfejlesztett ruhatechnológiának köszönhetően.
  • Helyes érintkezések – A fizikailag helyes érintkezések rendszere forradalmasítja, hogy milyen hatással van a labda a játékosokra és a környezetre. Minden vezetés, érintés, passz, rúgás és lepattanás mozgása a labda perdületének megfelelően alakul, méghozzá relatívan viszonyulva az azt megérintő testrész vagy objektum által érintett ponthoz. Ezáltal a futball-labda pontos perdülettel, csavarodással és mozgással, valamint sokoldalú röppályákkal rendelkezik. A FIFA 15-ben található labdamozgás megváltoztatja a játékot.
  • Pontrúgásvezérlés – A FIFA 15-ben nagyobb szabadság élvezhető a támadásokban, ugyanis a bedobások, a szögletek és a szabadrúgások alatt irányíthatjuk a csapattagokat is. A pontrúgást végző játékos csapattársai a jobb karral irányíthatók; például a passz fogadásához optimális helyre mozdíthatók, amikor a labda a pályán kívülre gurult.

Páratlan valódiság

  • Match Day Live – A FIFA 15 játékosai egy teljesen új központban követhetik a labdarúgással kapcsolatos híreket, illetve a legfontosabb ligák történéseit. A Goal.com, a FIFA.com és az MLS.com erejét kiaknázó Match Day Live közvetlenül aFIFA 15 kezelőfelületére hozza el a kedvenc csapataidról és ligáidról szóló futballhíreket a világ minden tájáról. A Match Day Live segítségével ráadásul a FIFA 15 legfőbb ligáinak táblázatait és statisztikáit is megtekintheted, hogy naprakész legyél. Az EA SPORTS Football Club MatchDay jóvoltából nyomon követheted a csapatod ütemezett mérkőzéseit, és te is beszállhatsz a játékba.
  • Barclays Premier League –A világ legnépszerűbb futball-ligája ezennel a játék legvalósághűbb ligája is egyben.

Mind a 20 stadion –A Barclays Premier League összes stadionja megtalálható a játékban, és mindegyikük olyan látvánnyal, hangzással és atmoszférával rendelkezik, akárcsak a valóvilágbeli párjuk.   

Hitelesen beolvasott játékosfejek –FIFA 15fejlesztői csapata felkereste a BPL klubjait, és a legmodernebb 3D-szkennelési technológia használatával beolvasott képet készített a játékosokról a páratlan hasonlóság elérése érdekében. A FIFA 15 több mint 200 újonnan beolvasott játékosfejet fog tartalmazni, ami a lehető legrealisztikusabb arcokat eredményezi.

BPL-grafika –Közvetítésre is alkalmas minőségű, a BPL-tévéadásokból megszokott fedvénygrafikák adnak tájékoztatást a játék legfontosabb adatairól: a csapatfelállásokról, a formációkról, a mérkőzés állásáról, a hátralevő időről, a következő meccsről, valamint a játékosok statisztikai adatairól.

BPL-hangok és -kommentár –Több mint 20 Barclays Premier League-mérkőzés atmoszférája és szurkolói hanganyaga lett rögzítve és implementálva a FIFA 15-ben annak érdekében, hogy realisztikus audioélmény jellemezze a gólokra adott reakciókat, a mellélövéseket, a füttyszavakat. A játék több mint 2 órányi szurkolótömeg-specifikus biztatáshangot tartalmaz. A liga mérkőzéseinek kezdetekor elhangzik a BPL himnusza is.  

Gólvonal-döntési rendszer –FIFA 15-ben bemutatkozó gólvonal-technológia jóvoltából többé nem lehet kérdés, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon vagy sem. A tévéközvetítésekhez hasonló visszajátszási animációk láthatók a közeli helyzetek és a gólvonal közeléből történő mentések után.

  • Török Süper Lig A világ FIFA-játékosai által legtöbbet kért liga visszatér a FIFA 11 óta először. A török Süper Lig mind a 18 csapata játszható, így átélhetők a labdarúgás szinte legnagyobb rivalizálásai.

Játékmódok

  • FIFA Ultimate Team – Az EA SPORTS FIFA legnépszerűbb módja visszatér, és új lehetőségeket biztosít a játék, a menedzselés és az átigazoltatás terén.

Baráti idények – Hívd versenyre barátaidat egy ötmeccses idény erejéig, és kövesd nyomon az egyes mérkőzésekre vonatkozó statisztikai adataidat. Az idények megnyerésével kiérdemelheted a bajnoki címet – és persze a dicsekvés jogát!

Kölcsönjátékosok – Próbáld ki a legkeresettebb focistákat: szerződtesd le őket klubodba kölcsönjátékosként. Amikor először létrehozod a klubodat a FUT 15-ben, lehetőséged van egy kölcsönjátékos leszerződtetésére. Idővel további kölcsönjátékosokra is szert tehetsz a EA SPORTS Football Club katalógusból.

Koncepciókeretek (munkacím) – Tervezd meg következő keretedet a koncepciókeret eszköz segítségével. Ez a hatékony kerettervezési eszköz hozzáférést biztosít a FUT összes játékosához. Mielőtt beruházást tennél az Átigazolási piacon, új játékost kereshetsz az egyik csapattag helyére, kísérletezhetsz egy megújított középpálya összhangjával, vagy akár azt is megtekintheted, hogy egy vadonatúj keret hogyan nézne ki.

Új Legends játékosok, kizárólag az Xbox rendszeren – A FIFA 15 Ultimate Team vadonatúj legendákat mutat be az Xbox-tulajdonosok számára. A legendás játékosok között megtalálható lesz többek között Peter Schmeichel, Roy Keane, Roberto Carlos, Alan Shearer, valamint a hajdani Sir Bobby Moore.  

  • Karrier mód

Csapatmenedzselés – A csapatmenedzselés – amely eredetileg a Karrier mód funkciója – révén hat különböző csapatfelállás közül választhatsz, így a különböző versenyeknek és ellenfeleknek megfelelően könnyedén kiválaszthatod, hogy mely kereted legyen a pályán.

Játékosfejlődési potenciál – A FIFA 15 Karrier módja realisztikusan kezeli a játékosok fejlődési potenciálját. A jó értékeléssel rendelkező, öregebb játékosok nem fognak olyan gyorsan visszavonulni, mint korábban. A nagy potenciált mutató focisták pedig gyorsabban fognak fejlődni, ha lehetőséget kapnak képességeik kiaknázására. 

Globális átigazolási hálózat – A globális átigazolási hálózaton a felkutatást végző emberek automatikusan felismerik a kereted gyengeségeit, és az igényeidnek megfelelő játékosokat javasolnak számodra.

Intuitív játékoskeresés – Az új játékoskeresési képernyőn gyorsabban lehet a csapatba jól beilleszkedő játékosokat találni. A keresés során a rendszer előre betölti a játékosneveket.

Sztorik és prezentáció – A FIFA 15 pontos, részletes elemzést biztosít a játékosokról, a csapatokról és a ligákról a mérkőzés közben, valamint a mód egyéb részeiben. 

  • Profi klub idények – Minden eddiginél könnyeben lehet egymás után meccseket játszani, személyre szabni a profikat, valamint megtekinteni/felkutatni más profikat.

Játék– A vadonatúj, fordulókra optimalizált rendszer automatikusan átveszi a csapattagokat a legutóbbi meccs végéről a következő játékkeresés visszaszámlálásába, megőrizve a posztokat, a formációt, valamint a csapatkapitány személyét. A meccsre várakozó és várólistába belépett felhasználók automatikusan bekerülnek a csapattársaikkal együtt, ami megkönnyíti a játékhoz való csatlakozást. Vagy akár nyomon követheted a klubod alakulását a pontszámok és az élő játékhírek megtekintésével, miközben a következő mérkőzésre vársz.

Felkutatás – Keress a klubod igényeinek megfelelő csapattagokat: kutass fel virtuális profikat a ranglistákról és a klubkeretekből. Tekintsd meg a többi profi megjelenését, statisztikáit és teljesítményének alakulását, és küldj nekik felkérést a klubodhoz való csatlakozásra.

Személyre szabás –A Stílus nevű, új profiszerkesztési menüopció révén személyre szabhatod a büntető- és szabadrúgási animációidat, valamint kiválaszthatod a futási stílusodat és a játékvégi ünnepléseidet. A stílusanimációk megtekinthetők közvetlenül a játékosszerkesztési felületen, így tisztában lehetsz azzal, hogy mi vár, mielőtt kilépsz a pályára.    

  • EA SPORTS FOOTBALL CLUB – A legtöbb módba és menübe beleintegrált, új EA SPORTS Football Club modul révén minden eddiginél egyszerűbben tarthatod a kapcsolatot barátaiddal és kedvenc kluboddal: a bekövetkező játékhíreket megoszthatod és egyéb műveleteket végezhetsz velük, magán a konzolon, a webalkalmazásban vagy a mobil segédalkalmazásban.

Megosztás – FIFA 15-ben a játékosok most már eldönthetik, hogy mit osztanak meg a barátaikkal és ellenfeleikkel. Megoszthatod az elő- és visszaléptetéseket, a nagy győzelmek hírét, az Ultimate Team-keretedet, a csomagokban felfedezett lapokat, és még számos más dolgot. Az üzenet személyre szabásával felkeltheted barátaid figyelmét. 

Interakció – A közösségi megosztási funkciónak köszönhetően a felhasználók megjegyzéseket fűzhetnek a barátaik által megosztott hírekhez, vagy egy gyorsikonra kattintva kinyilváníthatják, hogy mi a véleményük a menüjükben megjelent hírről. Most már értesítést kapsz az EAS FC-ben, ha egy barátod nálad magasabb pozíciót ért el a ranglistán vagy meghívott téged egy bizonyos játékmódba.

Beváltás – A FIFA 14-ben több mint 200 millió lap lett beváltva, így elmondható, hogy az EAS FC katalógusa a FIFA egyik legnépszerűbb területévé vált. A FIFA 15-ben most már még kevesebb kattintás választ el, ugyanis a lapok a Football Club kreditjeid használatával közvetlenül a modulból beválthatók. A FIFA 15-ben a katalógus teljesen új virtuális cipőkkel és mezekkel, ünneplésekkel, FIFA Ultimate Team lapokkal és sok mással bővül.

Egyéb módok többek között:

  • Mérkőzés napja – indíts el azonnal egy kétszemélyes offline játszmát egy barátod vagy a mesterséges intelligencia ellen.
  • Versenysorozat mód – teljesen új versenysorozatokkal tér vissza a FIFA 15-be.
  • Online idények – versengj online, idényalapú formában. Immáron a barátaiddal is versenybe szállhatsz a vendégjáték opció révén.
  • Online baráti meccsek – versengj barátaiddal online.
  • Kooperatív idények – versengj online, barátoddal karöltve két másik játékos ellen.
  • Képességjátékok – 26 új képességjátékkal bővült a népszerű gyakorlómód. Ezek közé négy olyan játék is tartozik, amelyek az alapokat fedik le: labdavezetés, lövés, átadás, védekezés.
  • Gyakorlóaréna – gyakorolj az új generációs kapus ellen négyszemközt."

Forrás: www.ea.com

Aki kedveli a focis játékokat, de nem szeretne sok pénzt rákölteni, annak egy igazán jó alternatíva lehet a flash játék. Oldalunkon, a Focis játékok, sok igazán szép és izgalmas játékból lehet válogatni. Ezek közül, most az Új kihívás címűt ajánlanám. Igaz ez nem olyan látványos, mint a fenti cikkben ismertetett játék. Ebben is a kapuba kell betalálni, de gombfoci szerűen tudunk játszani. Szerintem igazán szórakoztató agytorna. Aki szeretné kipróbálni, itt megteheti: Új kihívás - Football A New Challenge

Néhány kép a EA SPORTS FIFA 15 játékból:

komment

Címkék: ea games focis játék sport játék ea sports fifa 15

süti beállítások módosítása