Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

Repülőgép szimulátorok: FlightGear

2014.05.10. 07:00 Játék50

 

flightgear-9.jpgA FlightGear egy nyílt forráskódú és ingyenes projekt, amit 1996 óta fejlesztenek folyamatosan. Számos verziója létezik, szinte az összes operációs rendszerhez van megfelelő. Az ingyenességén kívül a másik hatalmas előnye a megvásárolható repülő szimulátorokhoz képest, hogy nincs rendkívüli hardware igénye. Egy középkategóriás számítógépen is tökéletes működik.

A szimulátorban megtalálható szinte a világ összes repülőtere és repülőgépe. A napszaknak és a dátumnak megfelelően megjelenített nap, hold, csillagok. Az éjszakai repülések alkalmával a városok kivilágításában is gyönyörködhetünk. Sőt, a jelentősebb autópályákon mozgó fénypontokat is láthatunk, ami a forgalmat szimulálja.

flightgear-8.jpgAz eredetileg egy egyszerű szimulátor programnak induló projekt mára már a ott tart a rengeteg lelkes programozó munkájának köszönhetően, hogy van benne multiplayer opció, helyi szinten kialakított virtuális légtér. Így a barátainkkal, vagy az alkalmi ismerősökkel is repülhetünk közösen, vagy kötelékben gyakorolhatunk.

A program nemrégiben frissült az új világtérképpel, amiben a tavak, folyók, hegyek, utak, vasúti vonalak láthatóak. A nagyobb és a kisebb települések is megjelentek, valósághű felszínborítással.

A FlightGear rengeteg érdekes kiegészítővel rendelkezi, amit részben ingyenesen le lehet tölteni. Azonban vannak olyan fejlesztések is, amiket fizetség ellenében tudunk beszerezni.

Mindenki számára vonzó alternatívát jelenthet ez a program, aki szeretne ingyen hozzájutni egy igazán profi repülőgép szimulátorhoz.

 

A FlightGear projektről részletesen lehet olvasni és itt a link is megtalálható, ahonnan le lehet tölteni: repulos.jatek50ingyenesen.hu/flightgear-ismerteto.php

 

Képek a szimulátorból

 

komment

Címkék: repülőgépek repülős játékok repülőgép szimulátor FlightGear

süti beállítások módosítása