Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

ZOOX – a vezető nélküli autó

2014.03.15. 07:00 Játék50

A Mobility cég megtervezte az önálló autók következő generációját. Ennek az autónak a tervezésében ragyogó és kreatív tervezők vettek részt, hogy a nagyszerű design találkozzon a mérnöki zsenialitással. A fő motiváció az volt, hogy nem azt kérdezték, hogy „hogyan lehet integrálni az autonóm technológiát az autóba?”, hanem azt, hogy „mit jelent a autonóm technológia a jövő autójában?”.

A csepp alakú karosszéria aerodinamikai szempontból a leghatékonyabb forma, ezért kapta ezt, alacsony tetővonalal. Ablakok csak a két oldalán találhatóak, amik kiválóan hangszigeteltek, dupla üvegezésűek. Mivel a koncepció középpontjában a magánélet áll, az utasok szinte tökéletesen el vannak zárva a külvilágtól, az autó védi az utasait a külső hang és fényhatásoktól, hogy fokozza a nyugalmat és a biztonságot.

Az autó mindkét irányban egyformán tud közlekedni, úgy tervezték, hogy teljesen szimmetrikus. Ezzel megszűnik az utakon a forgolódás, mivel az elektromotorok tökéletesen működnek minkét irányban.

A belső térben az utasok egymással szemben helyezkednek el, mint a régi időkben a hintókban, ezzel lehetővé válik, hogy akadálymentesen tudjanak kommunikálni egymással. Az autóban nincs műszerfal, kormány, pedálok, amelyek gátolnák a kényelmet.

Jó lenne, ha már valóban itt tartana a világ, hogy a közlekedés ilyen, vagy ehhez hasonló járművekkel zajlana, radikálisan csökkennének a balesetek száma, a forgalmi dugók megszűnnének, vagy legalábbis kezelhetőbbek lennének.  

Addig is, online autós játékok: autos.jatek50ingyenesen.hu

komment

Címkék: autós játékok koncepció autó autonóm autó futurisztikus autó

süti beállítások módosítása