Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

Melyek a legnépszerűbb online játék műfajok?

2013.11.14. 08:00 Játék50

Az online játékok népszerűsége egyre nagyobb, éppen ezért folyamatosan jelennek meg a újabb verziók. Az igények egyre nagyobbak a játékosok részéről, ezért a fejlesztők kénytelenek lépést tartani velük. Az újabb játékokban mindig találunk számos technikai újdonságot, fejlesztést. Az biztos, hogy a játékosok igen széles körben válogathatnak a minőségi játékok között. Mindenki a személyes preferencája alapján tud választani a kínálatból.

FPS (First Person Shooter) azaz belső nézetű lövöldözős játék

A játékos nézőpontjából látjuk az eseményeket. Ezek a játékok döntő többségében fegyveres lövöldözős játékok, de léteznek szamuráj és egyéb harci stílusok, ahol kardokat, késeket használhatunk a játékban. Az egyik legismertebb a Tiberium.

RPG (Role-Playing Game) azaz szerepjátékok és kalandjátékok

Ez az egyik legnépszerűbb típus. A játékos egy történet mentén halad végig, a kiválasztott szereplő bőrébe bújva. Különböző küldetéseket, feladatokat kell végrehajtani. Az egyik legnépszerűbb RPG játék a Final Fantasy sorozat.

RTS (Real-Time Strategy) azaz valós idejű stratégiai játék

A valósidejű stratégiai játékokban a játékosnak szüksége van a logikára és a stratégiai gondolkodásra, mint minden stratégiai játék jellemzőjeként. A műfaj jeles képviselője a StarCraft II., amely egy lenyűgöző háborús játék a huszonhatodik századból.

MMOG (massively multiplayer online game) azaz Masszívan multiplayer online játék

Az alapelvük a MMOG játékoknak, hogy egyszerre nagy számban jelenlevő online játékos játszik. A játékok maguk lehetnek RPG, FPS, vagy RTS és még egyéb műfajok. A legkedveltebb játékok 3D élményt nyújtanak a játékosoknak. Ilyen játék a GTA Online, vagy a World of Tanks.

Persze a fentieken kívül akad még jócskán népszerű műfaj az interneten a videó játékok között. Vannak olyanok, amelyek nem vesznek el több órát az időnkből. Ezek olyankor jók, ha az embernek csak rövid ideje, néhány tíz perce van, de azért szeretne játszani. A harc és a lövöldözés kedvelőinek tudom ajánlani a lövöldözős játékok oldalt, ahol több tucat játékból lehet válogatni. Akinek ez a fajta játék nem jön be, azoknak meg a zuhatag játékot, ami fokozottabb figyelmet igényel, viszont nem vérmes, és szórakoztató játék.

Az oldalak bal oldali menüsávjában közel negyven témakörre osztott online játékot találni.

20131114-starcraft.jpg

20131114-tiberium.jpg

20131114-final-fantasy.jpg

20131114-world-of-tanks.jpg

komment

Címkék: rpg fps online játék mmog rts akció játék lövöldözős játék Stratégiai játék

süti beállítások módosítása