Hirdetés

Online Játékos

Az online játékos a jatek50ingyenesen.hu oldal blogja, ahol mindenféle érdekes híreket, újdonságokat osztunk meg, nem csak kizárólag a játékvilágból.

A védekezés művészete - Goodgame Empire stratégiai útmutató

2013.08.29. 09:00 Játék50

Terrorizálnak a magasabb szintű játékosok és állandóan vereséget szenvedünk? Belefáradt, hogy elveszíti a teljes hadsereget, mert túlerőben van az agresszor? Ha mindez jellemző a játékmenetünkre, akkor valószínű, hogy a védelmi rendszerünk hibásan lett beállítva. A 2 - Goodgame Empire – 14 tipp írásomban már említettem a sikerhez vezető utat. Ez az írás részletesen foglalkozik, hogy hogyan védekezzünk hatékonyan.

Az első dolog, hogy tisztázni kell saját magunkkal, hogy megfelelően vannak-e támogatva a védekező erők, valamint, hogy van-e megfelelő mennyiségű védelmi eszköz. A lángoló nyilak ellen megfelelően védve vannak a kapuk? Nem számít, hogy a védekező sereg kisebb, vagy ugyan akkora mint a támadó sereg, a védelmi eszközökön van a fő hangsúly. Ezek az eszközök teszik lehetővé a hatásos védekezést. Legalább 20-25 védelmi eszközre van szükség minden támadás visszaveréséhez. Soha nem tudhatjuk, hogy mikor kell, hogy a csapatunkat támogassák a csatában. Tipp: szerezd be a szükséges eszközöket minden alkalommal a kijelentkezés előtt.

Az egységek kiválasztása

Biztosan vannak olyanok, akiknek egyértelmű a különbség a támadó és a védekező egységek között. Alapesetben a következők a védelmi egységek: dárdás, íjász, számszeríjász, kardforgató, alabárdos. A játék elején igazán lényegtelen a kardforgató, hiszen jobb védekező erőt képvisel a dárdás.

Az egységek jellemzői:

Dárdás - közelharci

Számszeríjász – távolsági

Íjászok - mind a közelharc, mind távolsági (legjobb védekező egység, ha alaktanya 4. szintű legalább)

Kardforgató - közelharci és távolsági

Alabárdos - közelharci

Csak ezeket az egységeket használjuk a védekezéshez.

A mágikus formula

Több stratégiát is követhetünk a védekezéshez, de ha betartjuk a következő lépéseket, akkor hatékony átszervezhetjük a védelmünket. Az alábbi képletet ha helyesen használjuk, szinte garantált a sikeres védekezés, ha csak nem találjuk magunkat szemben hatalmas túlerővel.

a képlet: (oldalszárny / összesen) * 100 =

A képlet kiszámításához mind két oldali egységet és a középsőt is számolni kell. A három számnak közel azonosnak kell lennie, és közelítsen a végeredmény a százhoz.

Ez a szám meg fogja mondani, hogy százalékban mérve mennyi egységre van szükség a kastély megvédésére.

Egység típus - a képlet: (egység típus / szárny egység száma) =

Ezzel a képlettel kiszámítható, hogy milyen típusú egységre van szükségünk a közelharchoz az egyes szárnyakon. Például, ha 10 egység támadja a középső szárnyunkat és 7 egységünk védekezik az adott szárnyon, 7/10. Ez azt jelenti, hogy 70%-os a védelmi erőnk, ezzel meg kell tudni állítani a támadókat.

Ennek a két képletnek a segítségével nagy valószínűséggel, ha sikeresen alkalmazzuk, akkor a csatákat sikerül megnyernünk.

A fenti lépések végigvettük és még mindig túlerőben van az agresszor?

Próbáljuk meg a támadást az egész falra széthúzni. Ha sikeresen megvédünk a háromból kettő szárnyat, akkor már sikerül megakadályoznunk abban, hogy nagy kárt tegyen a kastélyunk udvarán.

Remélem hasznosnak találják ezeket az információkat és sikeresen tudnak játszani a Goodgame Empire játékban, amit megtalál a mi oldalunkon is.

komment

Címkék: ingyenes játék Online játék Stratégiai játék GoodGame Empire

süti beállítások módosítása